Türk Tabipleri Birliği LGBTİQ+ Çalışma Grubu kuruldu

Türk Tabipleri Birliği bünyesinde hekimler ve LGBTİQ+ hak savunucuları ile sağlık hakkı savunucularının bir araya geldiği LGBTİQ+ çalışma grubu ilk toplantısını yaptı.

Türk Tabipleri Birliği bünyesinde LGBTİQ+’ların sağlık hizmetlerine daha kolay, kapsayıcı ve eşitlikçi biçimde erişebilmesini hedefleyen LGBTİQ+ çalışma grubu kuruldu. Grup ilk toplantısını 11 Mart Pazartesi günü TTB genel merkezinde gerçekleştirdi. Çalışma grubunda hekimlerin yanı sıra konunun öznesi olan LGBTİQ+ hak savunucuları ile sağlık hakkı savunucuları da bulunuyor. 

İlk toplantıda, çalışmalara başlamadan önce önce mevzuata uygun bir ilkeler ve yönerge metni yazılmasına karar verildi. Bu metnin ilkeler kısmı evrensel insan hakları esas alınarak tıp öğrencileri ve dernek çalışanı aktivistler tarafından, mevzuata uygunluk ve yönerge kısmı ise çalışma grubundaki hekimler tarafından yazılacak. Ardından grubun yürütme kurulu oluşturulacak.

LGBTİQ+ çalışma grubu bu alanla ilgili pek çok atölye, çalıştay, film gösterimleri ve disiplinler arası diyalog çalışmaları planlıyor. Hem TTB tarihi hem de Türkiye tıbbı tarihi açısından yeni çalışma grubunun daha önce bu kadar kapsamlı bir örneği olmadığı düşünülüyor. Grup sadece LGBTİQ+ hareketini kapsamasıyla değil ilk kez profesyonel olmayan özneleri de sağlık çalışmalarına dahil etmesiyle de çığır açıyor. 

Yorum bırakın